CH Grenada

Nimi:

Kutsumanimi:

Rotu & sukupuoli:

Väri & merkit:

Säkäkorkeus:

Status:

CH Grenada

Greta

Suomalainen puoliverinen, tamma

Punarautias sabino

166cm

Siitostamma

Syntynyt, ikä:

Kasvattaja:

Omistaja:

Rek.Nro.:

Painotus:

Koulutustaso:

05.06.2010, 12v.

Mika Vuori, Suomi EVM

Stall Lusö (Inkku R. VRL-14959)

VH21-031-0269

Kenttäratsastus

ko Vaativa A, re 130cm, me 120cm, CIC5

3 Star Prospect

 

Vuoren Mika oli mun tuttu jo jostain hevosopistoajoilta lähtien. Me oltiin päädytty ulkomaillakin saman tallin leipiin, joten yhteistä matkaa oli takana jo jonkin verran. Aika oli kuitenkin vienyt meidät erilleen jo ties kuinka kauan sitten, tiedättehän, siihen pisteeseen, kun kanssakäyminen on lähinnä sometykkäilyjä. Yksi niistä tykkäyksistä johti kuitenkin puheluun: mä ilmoitin etsiväni uutta kenttätammaa. Kun Mika soitti, ei me päästy edes asiaan saakka. Alexandre katsoi mua kuin vähämielistä, enkä yhtään ihmettele. Kaiken sen naurun ja muisteluiden seasta saatiin kuitenkin sovittua koeratsastus, ja niinpä mä matkasin Suomeen. FWB-tamma oli aika pyylevä, ja no, suoraan sanottuna muistutti enemmän suomenhevosta kuin puoliveristä, mutta osasi se hypätäkin. Mitään tekemistä vanhojen tuttujen jutuilla tässä ostopäätöksessä ei tietenkään ollut…

Greta on fiksu ja kovin itsenäinen (ja itsepäinen) tamma. Se on rohkea ja viekas, tietää aina kuinka hoitajaa saa vedettyä höplästä. Päällisin puolin tamma käyttäytyykin fiksusti, mutta tutummat ihmiset saavat pian huomata kiiltokuvakuoren alla piileskelevän ovelan sisimmän. Greta ei säästele ketään konnankoukuiltaan! Sen lempitemppu on avata solmut ja livahtaa avoimesta karsinanovesta omenatarhan suuntaan. Greta ei hevillä annakaan kiinni! Se rakastaa leikkiä kissaa ja hiirtä tarhasta hakiessakin.

Ratsuna Greta on mainio oppimestari. Juuri sellainen hevonen, joka ei takuulla tee piiruakaan ylimääräistä, ja joka välttelee työntekoa aina tilaisuuden saadessaan. Sillä on erinomainen kokoamiskyky, eikä vaativammatkaan koululiikkeet tuota sille ongelmia. Erityisesti tamman ravi saa kehuja, siinä on helppo istua alhaalla harjoitusravissa. Greta ei tosin ole erityisen herkkä suustaan, joten alkutunnista saa ottaa isompia otteita edestä ennen kuin mitään tapahtuu. Ylipäänsä Gretan kanssa saa tehdä töitä tuloksiin päästäkseen. Tamma ei ole sieltä kuuliaisimmasta päästä, ja saattaakin aivan hyvin kesken kaiken kokeilla onneaan kiskaisemalla ohjat pois ratsastajan käsistä vetäisemällä päänsä alas.

Esteillä sabino on isosta koostaan huolimatta näppärä. Sillä on aika iso laukka, joka vie maaliin huomaamatta. Toisaalta se ei ole suustaan erityisen herkkä, joten se kestää melko hyvin heikompaakin tasapainoa. Sen sijaan tamma ärsyyntyy, jos ratsastaja päällepäsmäröi jokaista askelta eikä anna sujua missään vaiheessa kunnolla eteen. Silloin Greta tekee gretat ja palauttaa ratsastajan maanpinnalle kiskaisemalla pään alas kesken laukan.

Maastossa Greta on oma itsensä: rohkea ja hieman itsepäinen. Ei kannata jäädä kiskomaan suusta tai yrittää pakottaa sitä hiljentämään radan alussa, silloin tamma vain painaa kättä vasten ja takuuvarmasti väsyttää itsensä ennen aikojaan. Sen sijaan Gretan on parasta antaa mennä omia menojaan ja säädellä laukkaa vain välttämättömimmissä paikoissa – ja silloinkin istuntaa käden sijaan hyödyntäen.

Vieraissa paikoissa Greta pysyy tyytyväisenä niin kauan kuin sillä on jotain tekemistä. Pelkkään seisoskeluun ja odotteluun se kyllästyy alta aikayksikön, alkaa tempoa riimunnarua ja pyrkii liikkumaan edes johonkin suuntaan, vaikka sitten yksinään.

 

❤ Suku & jälkeläiset

i. Impressionist
FWB trt 177cm
ii. Impression
HANN m 173cm
iii. Indigo
iie. Expressive
ie. Kerala
FWB tprt 174cm
iei. Surely
iee. Keira HOLST
e. CH Verdena
FWB rt 162cm
ei. Vertigo
FWB rt 167cm
eii. Vendetta
eie. Granada
ee. Hula Hula
FWB vprt sab 162cm
eei. Loopin’
eee. Ungen SWB
FWB-t Lusö Spice It Up
s. 02.06.2022 Too Spicy i: om.: Kuuvuoren Ratsastuskeskus vOy
FWB-o Lusö Toca la Pared
s. 01.05.2022 Hasta Luego i: om.: Kuuvuoren Ratsastuskeskus vOy
Tuontisuku. Tarjolla puoliveri- ja ratsuponijalostukseen.

✗ Kuuliaisuus ✗ Jalat ja kaviot✗ Käynti
✔ Kokoamiskyky ✔ Voima ✔ Ketteryys

✩ Kilpailut & palkintokaappi

Kilpaili porrastetuissa.
ERJ 3738.5 vt. 7
KRJ 2430 vt. 6
KERJ 3841.08 vt. 8
MEJ 1894.24 vt. 5

nopeus 635.11
kestävyys 926.47
hyppykapasiteetti 1107.24
rohkeus 1172.26
kuuliaisuus ja luonne 1459.00
tahti ja irtonaisuus 971.00
tarkkuus ja ketteryys 338.98

RMP Ensiarvostelussa 1040p., 3 Star Prospect

✍ Päiväkirja