Donna Belle Ark

Donna Belle Ark

NIMI
Rotu ja sukupuoli:
Väri ja merkit:
Säkäkorkeus:
Syntynyt, ikä:
Kasvattaja:
Omistaja:
Rek.Nro.:
Esteratsu:

Donna Belle Ark
Holstein, tamma
Mustankimo
173cm
04.01.2020, 14v.
Arkholme Gård
Irene Raine (Inkku R. VRL-14959)
VH20-044-0003
Intermediate I, re 160cm, me 120cm CIC5 

EV-II, 2 Star Prospect

Donna oli järkiostos. Hevospiireissä ne on aika harvassa, tiedetään, mutta kerrankin yritin sulkea pois sellaiset epäolennaiset faktat, kuin onko sillä kiva ratsastaa ja onko se nätti. No olihan se, molempia. Suurin syy Donnan hankkimiselle oli kuitenkin estetamman monipuolisuus. Se toteutti rekisterikantakirjansa tavoitteita täydellisesti: sen lisäksi että se todellakin osasi hypätä, oli sillä hurjasti osaamista myös koulupuolella. Estepainotuksesta huolimatta Donna oli todellinen moniosaaja, joka oli mukavaa vaihtelua nykymaailman kiireiseen elämäntyyliin, jossa kaikki piti olla valmista heti. No, Donna oli valmis pakkaus, ja ratsastuskeskuksessa oli tarvetta moniosaajalle. Ensiarvostelutulosten perusteella Donna oli sellaista keskitasoa, ihan kiva, mutta ei ihmeellinen, niin kuin suurin osa hevosista. Todellisuudessa Donna on kuitenkin paljon muutakin kuin tuloksensa – kerrankin näin päin!

Lusön muumimamma

Donna on nähnyt ja kokenut suunnilleen kaiken. Se tunnetaankin Lusön muumimammana, oikeana luottotammana, josta kiltimpää ei äkkiä löydy edes naapurin ratsastuskoulun puolelta. Mikään älykkö Donna ei ole, sille rutiinien muuttuminen, uudet paikat ja ihmiset ovat lievän panikoitumisen ja karsinassa hyörimisen aiheita. Donna on melko säikky ja eritoten äkkinäiset äänet, joiden aiheuttajaa se ei näe, saavat tamman hypähtämään ja puuskuttamaan hetken paikoillaan. Karkuun tamma ei pyri sen enempää kuin tee mitään varsinaisen tuhmaakaan. Donna on helppo hoidokki, kunhan kaikki tehdään joka päivä tismalleen samassa järjestyksessä. Blondin pasmat menevät sekaisin jos talutatkin sen oman karsinan ohi ja suoraan pesupaikalle huuhtomaan jalkoja. Onneksi se heltyy parilla porkkananpalalla ja eittämättä hieman yksinkertaisena olentona unohtaa äkkiä, miksi oikein vauhkosikaan…

Donnan askellajit ovat parhaimillaankin lähinnä kohtalaiset. Ravi sillä on tosi kiva ja helposti työstettävissä, ja siitä koulutuomarit antoivat helppoja pisteitä. Käynti ja laukka ovatkin sitten niitä iänikuisia kutosia, vaikka niiden eteen rehkisi miten. Donnan suurin ratsastettavuudellinen kompastuskivi on kuitenkin sen aivan uskomaton hitaus. Ei se laiska ole, kyllä se siirtymiset suorittaa mukisematta, mutta voi että miten selässä tuntuu aika matelevan! Matka areenamaneesin ympäri taittuu shettikselläkin nopeammin kuin Donnan satulassa. Sitä oikein ihmettelee, miten se ikinä on voinut pärjätä 160cm radoilla! Donna ei myöskään ole järin herkkä, joten apujen pitää olla just eikä melkein jotta tamma toimii kuten ratsastaja haluaa. Donnan selässä monella loppuukin päreet kesken, kun tietää miten paljon neitokainen osaa, mutta mitään ei vaan tapahdu.

Esteillä Donnan hitaus on käännettävä voitoksi panostamalla kaareviin uriin. Sitä pitää ratsastaa heti laskeutumisen jälkeen eteen, jottei se pudota raville tai muutu nelitahtiseksi. Kaarteissa sisäpohkeen ja ulko-ohjan merkitys korostuu tämän hevosen kanssa aivan selkeästi. Toisinaan Donnaan onnistuu puhaltamaan pientä vauhtia pidättämällä melko voimakkaastikin kulmiin ja suoran auetessa myötäämällä.

Maastossa Donnan säikkyys ja hätkähtely korostuvat, eikä sen kanssa yksin kannattakaan maastoilusta haaveilla. Porukassa se menee ihan nätisti, kunhan kaverit vaan eivät ole kovin paljon nopeampia kuin kimo itse. Toisinaan Donna jumittaa eikä hievahdakaan. Yleensä pelottavan äänen aiheuttaja tulee näkyviin vasta kun ratsastaja on jo hetken ehtinyt tempoa kimon kylkiä hämmennyksen vallassa. Onneksi Donna on kaikessa hölmöydessään simppeli tyyppi, jonka kanssa pärjää vähän kokemattomampikin!

Suku & jälkeläiset

Astronomy
HOLST mkm 171cm
2 Star Prospect

Astor
Aironomy
Effie
Millenium
Blindspot
Milano
Donauwelle
HOLST m 172cm
Donovan
Don
Ladybug
Esprit
Dutchman
Essie
rotu-o/t. Nimi e. Nimi om.: Kuuvuoren Ratsastuskeskus vOy

1-polvinen suku. Tarjolla puoliveri- ja ratsuponijalostukseen.
✗ nopeus ✗ Älykkyys ✗ Kestävyys
✔ Ravi ✔ Temperamentti ✔ Kokoamiskyky

Kilpailutulokset

Kisaeläkkeellä.

JaosPisteetTaso
ERJ8399.8911
KRJ4349.758
KERJ4050.148
VVJ4349.758
WRJ4349.758
ARJ4349.758
MEJ00
OminaisuusPisteet
nopeus0
kestävyys0
hyppykapasiteetti2110.52
rohkeus1939.62
kuuliaisuus ja luonne4349.75
tahti ja irtonaisuus0
tarkkuus ja ketteryys0
askellajien näyttävyys0
itsevarmuus0
energisyys0

30.03.2020 Maaliskuun ERJ-Cup – ERJ 120cm – 8/67
30.04.2020 Huhtikuun ERJ-Cup – ERJ 40cm – 5/29
30.11.2020 Marraskuun ERJ-Cup – ERJ 100cm – 2/78

Menestys

RMP Ensiarvostelussa 928p., 2 Star Prospect

♡ 01/2020 Estevarsojen laatuarvostelussa EV-II


Päiväkirja

Tammikuun 4. päivä, 2020
”Donna syntyi tänään Arkholme Gårdiin ja on tallin toinen kasvatti. Donnan kanssa aloitetaankin samantien valmistelut sen ensimmäistä koitosta varten, sillä tamma tullaan ilmoittamaan heti seuraavaan Estevarsojen laatuarvostelutilaisuuteen nyt tammikuussa. Meiltä lähtee kyseiseen arvosteluun myös toinen äskettäin syntynyt kasvattimme, 2-vuotias holsteinori Bucarest Ark. Meillä ei ole Donnan, saati Bucan suhteen mitään erityisiä odotuksia tästä tilaisuudesta, sillä molempien vanhemmat ovat vielä niin alkutaipaleillaan omilla kilpailu-urillaan ja ei sitä koskaan tiedä, miten nämä mukulat käyttäytyvät. Täytyy kyllä myöntää, että en edes muista miten vanhempien pistetytys menee, joten senkin puoleen emme ota paineita. Joka tapauksessa lähdemme hyvillä mielin hakemaan onnistumisia ja kokemuksia, jotta joku päivä pääsemme ihan oikeaan ERJ:n laatuarvosteluun.”
© kasvattaja

Varusteet