Pennilän Magical Moment

Pennilän Magical Moment

© VRL-11911

NIMI
Rotu ja sukupuoli:
Väri ja merkit:
Säkäkorkeus:
Syntynyt, ikä:
Kasvattaja:
Omistaja:
Rek.Nro.:
Kenttäratsu:

Pennilän Magical Moment
Welsh d, ruuna
vaaleanrautias
147cm
22.01.2022, 3v.
Pennilän Ponitalli PENN1447
Reetta Kallio (Inkku R. VRL-14959)
VH22
Vaativa B, re 80cm, me 80cm, harraste

 3 Star Prospect

Pennilän Magical Moment on mun lempioriin, Möykyn, ensimmäinen jälkeläinen. Se peri emältään kauniin ulkonäön, mutta ikävä kyllä myös toheluuden, temperamenttisuuden ja onnettomuusalttiuden. Käsi ylös yllättyneet, että Muumi päädyttiin ruunaamaan, ihan vaan oman turvallisuutensa nimissä.   Ruunauksen myötä se ei ole aivan kävelevä täystuho, vaikka kyllä sen perässä saa yhä juosta desinfiointiaineputeli kourassa ja haavasidosta toisessa. Sentään Muumin keskittymiskyky on nykyään hieman parempi!

Hupsis tupsis pimpelipompeli

 

Suku & jälkeläiset

i. Derlwen Magic

WD trt 150cm
4 Star Prospect

ii.  Nedian Papillon
WD trt 151cm
iii. Nedian Philip
WD mrt 149cm
iie. Peperonmania
WD vrt 150cm
ie. Derlwen Liptonella
WD rt 145cm
iei. Liptus III
WD tprt 151cm
iee.  Misscorough Nemesis
WD vrt 147cm

e. Missway’s Lacrimosa

WD m 149cm
3 Star Prospect

ei. Missway’s Phantasy
WD rn 155cm
eii. Phenomenon Nemo
 wd mrn 154cm
eie. Prudence
wd rn 150cm

ee.  Missway’s Larissa

WD m 139cm

eei. Lancelot
wd m 153cm
eee.  Daisy May
wd m 146cm
rotu-o/t. Nimi e. Nimi om.: Kuuvuoren Ratsastuskeskus vOy

Tuontisuku. Tarjolla jalostukseen tuontisukuisille tammoille welsh- ja ratsuponijalostukseen.
✗ hyppytekniikka ✗ kokoamiskyky ✗ ketteryys
✔ kuulaisuus ✔ nopeus ✔ älykkyys

Muumin isä, Derlwen Magic, on meikäläisen lempihevonen, oikea mammanmussukka ja jokapaikan höylä. Möykyn kanssa ollaan kierretty jos jonkunlaista kissanristiäistä, muun muassa Auburnin Kalla Cupeissa ollaan näytetty puoliverikanssaratsukoille närhen munat! Derlwen Magic on juuri sellainen kuin mielikuva welsh cobista onkin: ryhdikäs, hyvärakenteinen suoritusponi. Möykky on RMP:n ensiarvostelussa huiman neljän tähden arvoinen, eikä kyllä ole päivääkään jona ori ei laatuaan näyttäisi. Tällaisia poneja on vain harvassa!

Möykyn isä Nedian Papillon oli Irlannissa syntynyt ja vaikuttanut monitoimiponiori. Se kilpaili niin koulu-, este- kuin show-näyttelykehissäkin hienolla menestyksellä. Kaunis tummanrautias cob-ori oli ilo silmälle, eikä ihme, että se kantakirjattiinkin ykköspalkinnolle. Jalostukseen se ei valitettavasti ehtinyt jättää aivan toivotunlaista jälkeä, sillä ori menehtyi varsin nuorena, vasta 9-vuotiaana, pahaan ähkyyn.

Nedian Philip (iii) oli melko pienikokoiseksi jäänyt maksanrautias ori, jonka meriitit jäivät lähinnä näyttelykehiin. Se oli kovin pidetty, moitteettomalla rakenteella varustettu ori, joka tosin käytöksellään ei olisi pärjännyt eskarilaisille. Nedian Philip oli todella voimakastahtoinen, hurjaluonteinen ori, jonka pitelemiseen tarvittiin puoliarmeijaa. No ei nyt sentään, mutta helpompiakin tapauksia on nähty. Ei mikään ihme, ettei Nedian Philip nauttinut järin suurta kannatusta tammanomistajien riveissä.

Peperonmanian (iie) omistajaan hurjaluontoinen Philip kuitenkin teki vaikutuksen – olihan tamma itse melko vaatimaton ja mitäänsanomaton luonteeltaan, oikea pullaponi. Sen ura kilparatsuna ei oikein ollut ottanut tuulta alleen lukuisista yrityksistä huolimatta, ja lopulta tamman omistaja päätti sen olevan yksinkertaisesti aivan liian nössö ja kilpailuhengetön pärjätäkseen harjoituskilpailuja kummemmissa mittelöissä. Onneksi Peperonmanian rakenne oli kiitettävä ja se tiinehtyi helposti, joten tamma löysi uuden uran siitostammana. Se ehtikin varsoa huikeat yhdeksän kertaa ennen kuin kuoli omalla laitumellaan vanhuuteen.

Möykyn emä Derlwen Liptonella oli kuvankaunis, herttainen pikkutamma. Rautiaalla oli säkäkorkeutta ainoastaan 145 senttiä, mutta sydäntä senkin edestä. Derlwen Liptonella kilpaili kenttäratsastuksessa nuoren tytön ensihevosena, suurella kärsivällisyydellä ja määrätietoisuudella. Oli kuin Derlwen Liptonella olisi tehty pikkutytön unelmaksi! Tämän tytön unelma sai jatko-osan, kun Derlwen Liptonella tiinehtyi ensiyrittämällä Nedian Papillonista ja varsoi kotitallillaan Derlwen Magickin.

Liptus III (eii) oli näyttävä, tummanpunarautias cob-ori, jossa oli hyvin paljon samaa näköä kuin meidän Möykyssä. Ori syntyi ja asui koko ikänsä samalla nummella Derlwenien perheessä. Se oli lähinnä perheen isän harrastuskaveri, yhdessä he kokeilivat siipiään niin valjakkoajossa kuin hunter-lajeissa.

Vaaleanrautias Misscorough Nemesis oli verrattain pienikokoinen, lähinnä kenttäratsastuksessa kilpaillut tamma. Se hankittiin Derlwenien perheenäidille ratsuksi edellisen menehdyttyä äkisti murtuneen jalan takia. Valitettavasti sama kohtalo odotti Misscorough Nemesistäkin, sekin jouduttiin lopettamaan laitumelle ennenaikaisesti. Derlwenit ehtivät kuitenkin varsottaa sen kerran, ja Lipton kasvoikin yhdessä perheen ensimmäisen tyttären kanssa.

Muumin emä, Missway’s Lacrimosa, puolestaan tuli omistukseeni puolivahingossa. Se on kaunis kuin karamelli, fiksu ja filmaattinen todellakin! Tamman kilpaura on vielä vaiheessa, RMP:ssä se on palkittu kolmella tähdellä.

Ruotsalainen Missway’s Stuteri on kasvattanut welsh cobeja jo kahden sukupolven ajan, aina 70-luvulta saakka. Heillä on vahvat juuret omissa kantatammoissa, joiden vaikutus näkyy myös Missway’s Lacrimosan isän, Missway’s Phantasyn, suvussa. Phantasy oli 90-luvulla syntynyt ja vaikuttanut ori, joka eli reippaasti yli kaksikymppiseksi. Ruunikon 155-senttisen oriin saavutuksia olivat mm. lukuisat näyttelypalkinnot sekä voitot kenttäratsastuksessa kansallisella tasolla. Phantasy jätti liudan hyvärakenteisia suoritusponeja, joista suuri osa on jatkanut isänsä jalanjäljissä joko kenttä- tai yleisratsuna. Kaikkia leimaa kuitenkin Missway’s-poneille tyypillinen tahto suorittaa ja miellyttää ratsastajaa.

Jälkäläisensä tavoin Missway’s Larissa oli musta tähtipäinen cobtamma. Pienikokoiseksi, vain 139cm korkeaksi, jäänyt tamma ei ollut mikään varsinainen suorittajatyyppi, sen ura rakentui lähinnä siitostamman rooliin. Siinä puuhassa Larissa olikin yliveto, se oli kuin syntynyt emäksi. Tamma saikin tusinan upeita varsoja ennen menehtymistään harmilliseen suolikierteeseen. Kilpailutuloksia Larissalta ei juuri ole.

Kilpailutulokset

Kilpailee kouluratsastuksessa Reetta Kallion ratsastamana.

00.00.2022 | Paikka | KRJ Luokka | Ratsastaja | tulos

00.00.2022 | Paikka | KRJ Luokka | Ratsastaja | tulos

00.00.2022 | Paikka | KRJ Luokka | Ratsastaja | tulos

5-vuotiskausi

00.00.2022 | Paikka | KRJ Luokka | Ratsastaja | tulos

Menestys

RMP Ensiarvostelussa 1164p., 3 Star Prospect


Päiväkirja

Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän.

Varusteet