Kasvatus

 

Kenttä- ja allrounderkasvatusta

Kuuvuoren ratsastuskeskuksen Stall Lusön osasto keskittyy kenttä- ja rataestepainotteisten sekä allrounder-hevosten kasvattamiseen. Pääpainopisteemme on puoliverisissä, mutta Lusön-nimen alle syntyy satunnaisesti myös muunrotuisia kasvatteja. Samoilla periaatteilla kasvatamme myös suomenhevosia sekä haflingereja kenttäradoille Kuuvuoren-nimen alla. Lusö järjestää keväisin ja syksyisin nuorille kenttäratsuille suunnattuja katsantoja, joiden toivotaan kannustavan väkeä kenttäratsujen maailmaan.

Kouluradoille monipuolisesti

Lähes kaikki ratsumme kilpailevat myös kouluratsastuksessa korkean laadun ja hyvän ratsastettavuuden takaamiseksi. Osa hevosistamme painottuu ainoastaan kouluratsastukseen tämän takaamiseksi. Dammefjällan kasvatit ovat takeena tarkoin valikoitujen suoritushevoslinjojen jatkuvuudesta. Dammefjällan painotus on perinteisissä kouluratsuroduissa: holstein, hannover, oldenburg sekä kylmäveripuolelta aito kotimainen suomenhevonen. Näiden lisäksi maustamme rotupalettia aika-ajoin mielenkiintoisilla yksilöillä vailla ennakkoluuloja.

Ponillakin pääsee!

Pennilän osastolla keskitytään ponijalostukseen, niin rotuponi- kuin ratsuponipuolellakin. Ponimme kilpailevat monipuolisesti vähintään este- ja kouluratsastuksessa, useimmat myös maastoesteillä ja kentässä. Ponijalostuksemme kulmakiviä ovat pyrkimys kantakirjata kaikki rotuponimme sekä valikoida ratsuponijalostukseen mahdollisimman monipuolisia ratsurotuja. Juuri tästä syystä Pennilän rotuvalikoima on laaja. Meiltä löydät kaiken shettiksistä harvinaisempiin dartmoorinponeihin, unohtamatta perinteikkäämpiä newforesteja ja welsh-poneja!

Kasvattajanimi- ja tunnus: Lusö **** (LUSO2888)
Syntymämaa
: Ahvenanmaa (AX) 
Rotuvalikoima
: trakehner, knabstrup, täysiveriset, zangersheide*, FWB, SWB, KWPN*, DWB, holstein, hannover* + muut puoliverikantakirjat (kasvatin ostaja saa päättää toisen sallitun kantakirjan näin halutessaan)
Painotuslaji(t)
: kenttä-, este- ja/tai yleisratsastus


Kasvattajanimi- ja tunnus: Kuuvuoren **** (KUUR7398)
Syntymämaa
: Ahvenanmaa (AX) 
Rotuvalikoima
: suomenhevonen, irlannincob, torin- ja eestinhevonen, haflinger + muut harvinaiset rodut
Painotuslaji(t)
: kenttä-, este- ja/tai yleisratsastus

*Kasvatamme lähinnä esteratsuja kyseisestä kantakirjasta

Kasvattajanimi- ja tunnus: FD **** / **** FD (FD6404)
Syntymämaa
: Ahvenanmaa (AX) 
Rotuvalikoima
: hannover, holstein, FWB, DWB, trakehner + muut puoliverikantakirjat (kasvatin ostaja saa päättää toisen sallitun kantakirjan näin halutessaan) * 
Painotuslaji(t)
: kouluratsastus


* Pyrimme pitämään puoliverikantakirjat mahdollisimman ”puhtaina” FWB:tä sekä erilaisia sporthorseja lukuunottamatta; näin edesautamme löytämään pidempi sukuisillekin hevosille sopivia yhdistelmiä myös tulevaisuudessa

Kasvattajanimi- ja tunnus: Pennilän **** (PENN1447)
Syntymämaa
: Ahvenanmaa (AX) 
Rotuvalikoima
: nf, conn, welsh sektiot A-, B- ja D, she, nvh, dartmoor, lewitzer, ylämaanponi, knabstrupponi 
Painotuslaji(t)
: kenttä-, este- ja/tai yleisratsastus


Kasvattajanimi- ja tunnus: Kuuvuoren **** (KUUR7398)
Syntymämaa
: Ahvenanmaa (AX) 
Rotuvalikoima
: suomalainen-, ruotsalainen & saksalainen ratsuponi
Painotuslaji(t)
: kenttä-, este- ja/tai yleisratsastus

 

URL – VIRTUAALISESTI

Kuuvuorella hevoset saavat elää hevosen elämää – varsasta saakka! Varsat laiduntavat emiensä kanssa ensimmäiset kuukautensa, jonka jälkeen n. 6 kk iässä ne vieroitetaan. Koulutustallissa ne asuvat ensin pienissä laumoissa pihatossa. Ensimmäisinä elinvuosinaan varsat tottuvat ihmisiin ja opettelevat hevoselämän alkeita kaikessa rauhassa. Kiire ei ole!

2-vuotiaat opetetaan ajolle, josta ne saavat hyvää rutiinia sekä pohjakuntoa työntekoon. Samalla juoksutus, puomien ylitys ja irtohypytys tulevat tutuiksi. Nämä ovatkin tuiki tärkeitä taitoja 3-vuotiskauden koittaessa. Silloin edessä on niin varsalaatuarvosteluja kuin satulaan ja ratsastajaan totuttaminen. 3-vuotiskeväällä käydään kaikki askellajit läpi ratsastajan kanssa, niin juoksuttaen kuin ilmankin. Sitten nuoret saavatkin ansaitun laidunloman, jonka jälkeen ratsun esikoulu vasta todella alkaakin.

4-vuotiskaudella luvassa on lisää varsalaatareita ja kissanristiäisiä, joiden tarkoituksena on kaiken muun ohella totuttaa nuorta vaihtuvaan ympäristöön ja kilpahevosen elämään. Ensimmäiset startit tulevatkin vastaan nuoren kehityksestä riippuen 4-tai 5-vuotiskaudella. Jos nuori on kovasti jäljessä rakenteensa puolesta, saattaa se hyvinkin joutaa vuodeksi siitospuuhiin.

Tavoitteenamme on, että 6-vuotiaana kaikki nuoremme ovat jo täyspäiväisiä ratsuja, jotka ovat tottuneet paitsi käsittelyyn, myös vaihteleviin ympäristöihin ja kisapaikan hälinään. Ne ovat myös terveitä ja hyvässä kunnossa. 6-ja 7-vuotiaat osaavat jo vaativa B-tai A-tason asiat, ja suurin osa kykenee kokoamista vaativiin tehtäviin. Esteet ylittyvät irtona vähintään 120-tasolla ja ratsastajankin kanssa tavoitetasona pidetään yleensä 110cm estekorkeutta. Ponien ja kylmäveristen kohdalla koulutustaso suhteutetaan rakenteeseen. Nuorten kanssa myös maastoillaan ja tehdään maastakäsin paljon.

Varsan ostajalle järjestämme vierailun kesälaitumelle varsoja ihastelemaan tai talvikaudella katsastuksen maneesiin. Nuoren hevosen ostaja pääsee kokeilemaan hevosta satulasta tai halutessanne työntekijämme voi esittää sen teille.

Hintahaarukat

Luokka 1 20000-45000v€
Parhaat ja palkituimmat sukulinjat, valmiiksi varsalaatuarvosteluissa palkittu varsa, joka on koulutettu potentiaaliinsa. Tästä ei kilpahevonen enää parane!

Luokka 2 7500-19000v€
Hienoista sukulinjoista tulevat 0-2-vuotiaat varsat, joiden koulutus on vasta alkuvaiheessa.

Luokka 3 1500-7500v€
Tässä hintaluokassa myymme kilparadoilta ja opetustyöstä eläköityneet hevoset.

Kasvattiemme hinnat liikkuvat 15000v€ molemmin puolin. Useamman varsan ostajalle tarjotaan tietenkin diiliä, ja maitovarsana hintaan ei vielä luonnollisestikaan sisälly sisäänratsastusta, koulutusta tai varsalaatareita. Mitä valmiimman paketin hankit, sitä paremmasta palvelusta maksat!

IRL

Kaikki kasvattimme pyritään käyttämään varsojen laatuarvostelussa ennen myyntiä – toivomme kasvatin uuden ostajan tekevän sen ellemme ole vielä ehtineet (emme toki vaadi uudelta kodilta muuta kuin omat sivut hevoselle). Suosimme RMP-arviointia realismin lisäämiseksi! Kasvattimme ovatkin ns. valmiita paketteja, joista toivotaan riittävän iloa pidemmäksikin aikaa. Mikäli valmiissa myyntivarsoissa ei ole mieleistä, tilausvarsana saat taatusti toiveesi täyttävän laaturatsun. Myös kaikki oriimme ottavat vastaan ulkopuolisia tammoja.

♥ Kiinnostuitko kasvatista/astutuksesta/tilausvarsasta? Kiva kuulla! Kirjoita meille vapaamuotoinen ostotarjous Keskustassa, sähköpostitse vratsastuskoulu@gmail.com tai erillisellä yhteydenotto lomakkeella.
→ Ostotarjouksessa on hyvä mainita tuleva koti ja käyttötarkoitus.
→ Uudelle kodille ei ole vaatimuksia, omistajan vaihtuessa kasvatti on täysin sinun!

♥ Kun olemme hyväksyneet tarjouksesi, tee hevoselle oma www-sivu
→ Noudata kasvattien ohjeistusta (yllä sinisessä laatikossa)
→ Vähintään vanhemmat tulee myös linkittää, mielellään myös muut sukulaiset. Tarvittaessa autamme koodien kanssa!
→ Merkitse sivuille myös perustiedot. Jos on annettu valmiiksi (nimi, sukup., säkä, rotu) niitä ei olisi suotava muuttaa. Väriäja puoliverikantakirjaa saa muuttaa omiin tarpeisiin sopivaksi.
→ Jos kasvatilla on jo sivut, kaikki sivuilla oleva materiaali on vapaasti uuden omistajan käytettävissä kuvista teksteihin. Muista merkitä tekijänoikeudet oikein! Kuvien ottajan näet sivuilta, teksteihin copyiksi voi laittaa vaikkapa © Kasvattaja.
→ Vanhempien sivuilla mahdollisesti olevat sukuselvitykset ovat kasvatin omistajan vapaassa käytössä.

♥ Ilmoita hevosen sivu meille ja rekisteröi hevonen Virtuaaliseen Ratsastajainliittoon, mikäli sitä ei vielä ole rekisteröity.
→ Noudata sinisten laatikoiden ohjeita 🙂 

♥ Kun luopumisen aika koittaa, voit lopettaa hevosen, tarjota takaisin meille tai myydä eteenpäin.
→ Muista ilmoittaa osoitteenvaihdoksista, jotta linkit vanhempien sivuilla pysyvät ajantasalla.
→ Kun hevonen kuolee, sen muistosivut olisi hyvä tallettaa Web Archiveen, ilmaispalvelimelle tms.

♥ Autamme tarvittaessa kaikessa kasvatin elinkaaren aikana! Olipa ongelmasi pieni tai suuri, autamme mielellämme.

♥ Tarinakoti? Halutessasi saat kasvatin mukaan eläinlääkärin ostotarkastuksen tai lyhyen historiikin varsan ensimmäisistä kuukausista/vuosista.