Tervetuloa kilpailemaan Kuuvuoreen!

Järjestämme aktiivisesti niin suuren mittakaavan kuin vähän pienempiäkin kilpailuja. Kilpailukeskuksen tiimi toivottaa kaikki kilpailijat ja yleisön lämpimästi tervetulleeksi! Kilpailijatiedotteen ohjeilla löydät oikean maneesin etkä eksy talleilla. Kuuvuoren Ratsastuskeskuksen Areenamaneesi- ja kenttä mahdollistavat niin nousujohteisen treenaamisen kuin suuret, monipäiväiset kilpailutkin. Tallialue muuttuu kädenkäänteessä täydenpalvelun kisa-alueeksi, jossa tunnelma yltää kattoon. Täydellisen kisapäivän kruunaa Maneesikahvila Caprioléttin A-oikeudet ja terassinäkymät areenoille.

Saapuminen ja kisa-alue

Penniläntieltä saakka tienreunustaan pystytetään selkeät kyltit ratsastuskeskukselle löytämiseksi. Isojen kilpailujen aikana paikalla on liikenteenohjaus: osa trailereista ja hevosautoista ajetaan pikkumaneesin eteen varsinaiseen traileriparkkiin, osa ohjataan risteyksestä ison tien toiselle puolen pellolle, johon on tuotu telttatallit. Karsinapaikat kannattaa varata hyvissä ajoin! Maksu tapahtuu kansliaan ilmoittautumisen ja lähtömaksun maksamisen yhteydessä. 

Pennilän saareen pääsee Maarianhaminasta silta- ja lauttayhteyden kautta noin tunnissa, huonolla tuurilla lautta on juuri ehtinyt mennä ja joutuu odottelemaan puolisen tuntia seuraavaa lauttaa. Maarianhaminaan pääsee laivalla tai autolautalla niin Turusta, Vaasasta, Porista kuin Ruotsinpuolelta Tukholmasta. Myös Kööpenhaminasta on suora laivayhteys. Lähin lentokenttä on Maarianhaminassa.

Julkinen liikelle saarilla on ilmaista!

18777 - bZzRmRV

Majoitus

Kauempaa saapuvat kilpailijat voivat varata majoituksen Wiisteen Kartanon Bed&Breakfastista tai Lusön vierasvenesataman hotellista, mikäli eivät halua yöpyä hevosautoalueella.

» Tutustu Wiisteen Kartanoon
» Pennilän saari

Hevosten majoitus

Hevosille voi vuokrata vuorokausi- tai viikkomaksulla karsinapaikan pelloille pystytettävistä talleista. Alueella on käytettävissä vesipiste, peräkonttilantala sekä runsaasti heinää erillisessä teltassa. Vuokraan sisältyy numerolukolla varustettu kaappi kerhotiloista, sekä pääsy Kuuvuoren oleskelutiloihin. Harkakkenttä ja keskimaneesi sekä maastoreitit ovat vierailijoiden käytettävissä. Kuuvuorelaisilta kysyttäessä he taatusti suosittelevat kokeilemaan laukkasuoraa rannalta! 

  • Vuorokausi 15v€
  • Viikko 87v€

Paikalla on aina henkilökuntaamme sekä kilpailujen aikaan useimmiten kengittäjä ja eläinlääkäri.

» Tutustu tästä henkilökuntaamme!

Käsihevosalue

Pikkumaneesin ja henkilöautopysäköinnin väliselle alueelle rajataan käsihevosalue hevosten taluttelua varten. Taluta hevosta myötäpäivään käynnissä. Ei ratsastusta tai selkäännousua- tai laskeutumista!

Verryttely

Verryttely tapahtuu kesäaikaan harkkakentällä, jonne areenan kuulutukset kantautuvat hyvin. Talviaikaan verryttelyalueena toimii keskimaneesi. Noudata aina ratsastusradan liikennesääntöjä! Verryttelyalueella ei saa kävellä kaviouralla eikä esteiden edessä.

Kisakanslia

Kisakanslian löydät Areenamaneesista Maneesikahvila Caprioléttin yhteydessä toimivasta KuuRa:n toimistosta.

Ekspo

Arvokilpailuissa ja muissa isomman yleisön tapahtumissa paikalla on ekspoalue. Tuoteuutuuksia pääsee hiplaamaan areenakentän katsomon taakse jäävällä hiekkatiepätkällä, katsomon ja tuntihevosten tarhojen välissä.

18wolfskehlen40002

Kilpailualueet

Areena

Sekä maneesilla että kentällä on kokoa hulppeat 55x110m, joka mahdollistaa täysmittaisten estekilpailujen järjestämisen. Estekalustomme on laaja ja sisältää myös kiinteitä maastoesteitä. Talvikaudella hyppäämme maastoesteitä lämmitetyn maneesin suojissa. Areenamaneesi on mahdollista jakaa kahteen yhtä suureen osioon, ja arkisin näin usein tehdäänkin työskentelyrauhan saavuttamiseksi valmennusten ym. ollessa käynnissä. Maneesin katsomo vetää 300 henkeä ja kentänkin katettuun katsomoon mahtuu mukavasti yli 250 katsojaa.

Koulu- ja esteosuudet ratsastetaan areenakentällä (kesäkausi) tai areenamaneesissa (talvikaudella). Koulukilpailuissa voidaan jakaa areena kahteen erilliseen ratsastuskenttään, jolloin kahden luokan samanaikainen suoritus on mahdollista.

Kenttäkilpailuissa osa radasta ratsastetaan tallialueella ja 1-2 estettä areenakentällä – tällöin yleisökin pääsee kisatunnelmaan mukavasti katsomosta tai vaikkapa maneesikahvila Caprioléttista käsin! Rata on turvallisuussyistä aidattu niiltä osin kuin se on tallipihan alueella. Lähtö ja maali ovat niittykentällä tuntihevosten ylätarhojen takana.

Koulukenttä

Koulukentällä voidaan kilpailla kahdella B-radalla samanaikaisesti tai yhdellä A-radalla. Tuomarintornit sijaitsevat sekä A-päädyssä että B:ssä.  Jaetulla kentällä tornien lisäksi tuomarit ajavat autot tarvittaviin päätyihin. Yleisöä kertyy usein varsinaisen A-päädyn katsomon lisäksi myös ympärille, etenkin kallio pysäköintialueelle johtavan tien vierustalla on suosittu paikka kesähelteellä.

Tammikenttä

Keskuksen Wiisteen Kartanon puoleisella laidalla sijaitseva Tammikenttä on estekilpailujen näyttämö. Suuri kenttä katsomoineen takaavat kisatunnelman, joka vie mennessään!

Viiden tähden kenttärata

Keskuksen kiistaton kruunu on viidentähden kenttäratsastuskilpailujen vaatimukset täyttävä maastoesteratamme. Rata alkaa n. 200m päässä tallipihasta sijaitsevalta niittykentältä. Hiekkatie niittykentälle on valaistu ja pidetään myös talvisin kulkukelpoisena. Kilpailujen ajaksi niittykentän alkupäähän tuodaan katsojien penkkien lisäksi siirreltävät lähtöportit. Niittykentällä on muutama kiinteä este (mäkiin rakennetut portaat sekä banketti, hautoja), mutta varsinainen rata jatkuu lehtimetsikköön, jossa on tukkeja ja muita hevosille helppoja, luonnollisen näköisiä esteitä. Lehtimetsiköstä tullaan laukka-aukealle, joka totisesti testaa ratsun kuin ratsunkin kunnon! Aukealla on vaihtoehtoisen radan esteitä, kuten vesihauta neljän kiinteän esteen kera. Aukea on suosittu paikka yleisölle, sillä maksimivauhtia laukkaavat hevoset ovat upea näky. Aukea päättyy saaristomaisemalle tyypilliseen mäntymetsikköön, jonka pohja tuo omat haasteensa ratsukoille. Esteet vaikeutuvat ja männikön keskellä olevassa aukiossa hypätään tarkkuuseste. Metsiköstä poistutaan tukin kautta rantaradalle, jossa vaihtoehtoisia estereittejä on useampia. Esteet ovat pääsääntöisesti haastavia tai jopa vaikeita, estekorkeuden noustessa 120 senttiin. Rantarataa pidetäänkin Kuuvuoren maastoesteradan vaikeimpana osuutena, eikä vähiten tottumattomia hevosia hämäävän auringossa kimmeltävän tai tuulessa pauhaavan meren vuoksi. Rantaradan viimeinen osuus on laukkasuora, hiekkaranta joka päättyy kalliorantaan. Kalliolle ei hevosten kanssa ole asiaa. Rata jatkuu Wiisteen kartanon tammipuistoon, jossa sijaitsee kulmaeste sekä muutamia helpompia esteitä. Tammipuistosta tullaan omenapuutarhaan, jonka jälkeen viimeiset esteet usein hypätään areenakentällä suuren yleisön edessä.