Valmennus

Kuuvuoressa voit päästä laadukkaaseen valmennukseen, juuri omien tarpeidesi mukaan räätälöitynä. Meillä käy valmentamassa aluevalmentajat Ida-Maria Piiparinen (este), Elias Borg (kenttä) sekä Isabella Nygren (koulu), joiden lisäksi myös ratsastuksenopettajiltamme ja Ireneltä on mahdollista saada valmennusta ja yksityistunteja.

Valmennuksissa paneudutaan juuri niin asioihin, jotka tuottavat haasteita ratsukkona. Siksi valmennuksissa on korkeintaan 4 ratsukkoa kerrallaan, jotta valmentaja ehtii huomiomaan riittävästi jokaista. Valmennukseen tullessa olisi hyvä olla selkeä käsitys tavoitteista – olivatpa ne sitten uuteen ratsuun tutustumisessa tai seuraaviin kenttäderbyihin osallistumisessa!

Yksityistunnilla puolestaan ratsastat yksin omalla hoito- tai yksityishevosella tai ratsastuksenopettajan parhaaksi katsomalla opetusratsulla. Yksityistunnilla opettaja ehtii paneutua ongelmakohtiisi ja keskittyä juuri sinun ratsastukseesi. Yksityistunnilla ei kehitetä varsinaisesti ratsukon välistä yhteistyötä tai hevosta, vaan nimenomaan ratsastajan taitoja!

Valmennukset ovat avoinna kaikille kuuvuorelaisille Perusmerkin suorittamisen jälkeen. IV-tasolta lähtien valmennuksissa käymistä edellytetään tasolta etenemiseen! Valmennuksissa käydään pääsääntöisesti omalla (hoito)hevosella. Ratsastuskoululta on myös mahdollista vuokrata valmennuksen ajaksi hevonen, jos omaa (hoito)hevosta ei ole tai sen osaamistaso ei riitä haluttuihin tehtäviin. Myös ulkopuoliset ovat tervetulleita varaamaan meiltä valmennuksia tai yksityistunteja!

Joka syyskauden alussa järjestetään hakutilaisuus sekä KuuRa:n kisatiimiin että valmennusohjelmaan. Valmennusohjelmaan voi hakea myös muut kuin kisatiimiläiset!

Varaa valmennus/yksityistunti

 Sekä yksityistunnin että valmennuksen voi varata omatoimisesti, jonka lisäksi järjestämme erillisellä kutsulla valmennuksia, joissa on omat ilmoittautumisohjeensa.

Yksityistunti/valmennus kannattaa varata hyvissä ajoin, mielellään paria viikkoa ennen haluttua päivämäärää, jotta ratsastuksenopettaja tai valmentaja ehtii rauhassa laatia juuri sinulle sopivan valmennuksen.

Valmennukset ja yksityistunnit julkaistaan täällä, jonka jälkeen voit halutessasi kirjoittaa oman osuutesi tunnista kuittauksen muodossa. Tämän jälkeen saat vielä kirjallisen palautteen!

Vinkkejä valmennukseen tulevalle

Valmennuksen kesto on 45 minuuttia, ei sisällä alku- tai loppuraveja. Ne ratsastaja suorittaa omatoimisesti! Varaa siis riittävästi aikaa ratsun kuntoonlaittoon sekä maneesilla itsenäiseen toimimiseen. Jos tarvitset apua, pyydä hoitajaa/kaveria paikalle avaamaan ovia, auttamaan selkäännousussa ym. Koska valmennukset ja yksityistunnit kysyvät itsenäistä hevosenkäsittelytaitoa ja kykyä ratsastaa alkukäynnit- ja keventelyt, niitä voi kuuvuorelainen saada vasta Perusmerkin suoritettuaan.

Yksityistunnin hinta on 65v€ ja valmennuksen 80v€. Hevosvuokra 15v€/h. KuuRan jäseniltä tuntien hintaa ei veloiteta, jos tunti on ajallaan (1kk kuluessa valmennuspvm:stä) kuitattu!

Valmennukseen saavutaan aina siistissä asussa (vaaleat ratsastushousut, hansikkaat) ja huolitellulla ratsulla (vaalea tai muutoin siisti satulahuopa, kouluvalmennukseen pintelit). Halutessaan ratsastajat voivat vuokrata videokuvausrannekkeen (7,5v€/h).