KuuRa:n toiminta

Kuuvuoren Ratsastajat vRy eli KuuRa järjestää seuran jäsenille hauskaa tekemistä harjoituskilpailuista puurojuhliin ja ponikerhoihin. Mukaan on helppo tulla, eikä erillistä liittymistä tarvita – kun ratsastat tai hoidat Kuuvuoressa, kuulut jo seuraamme. Kilpailuihin ja tapahtumiin osallistutaan suoraan foorumin kutsutopiciin. Ohjeet julkaistaan myös topiceissa.

» Seuran kilpailut Foorumilla
» Muut tapahtumat Foorumilla

Kilpailut Kuuvuoressa

Meillä kilpailut toimivat hieman eritavalla kuin yleensä virtuaalitalleilla. Niin sanotuissa Sattumaluokissa hevosjaot tapahtuvat kuin tunneille – valmennuksissa käyvät saavat toki etuoikeuden ratsastaa nimikkohevosillaan. Tuloksia ei yksinomaan arvota, vaan realismia lisätäksemme tuloksien määräytymiseen vaikuttaa:

 • ratsastajan edistyminen omalla tai yhtä alemmalla tasolla kuluvan kauden aikana (jokaisesta tasolla käydystä tunnista +1 p., max 20 p.) 
 • kauden aikana käydyt valmennukset (jokaisesta valmennuksesta +1 p., max 5 p.) 
 • ennen kisoja käydyt yksityistunnit (max. 2 p.) 
 • kuluvan vuoden aikana startatut muut KuuRa:n järjestämät harjoituskisat, rataharkat jne (max 5 p.) 
 • ensimmäinen startti kaudella -1 p. (pientä kisajännitystä on aina liikkeellä ekoissa starteissa 😉
 • sattumat (joko +1 p. tai -1 p. per kohta, max +/-5p.) 
 • lempihevonen +1 p.
 • inhokkihevonen -1 p.
 • sää +/-2p., katsottuna kisapäivän aamuna tallin säätiedotteesta (alalaidassa)

Yhteensä pisteitä voi siis kertyä max 39 p. = ”täydet” pisteet eli täydet prosentit kouluradalta tai 0 vp. esteradalta. Täysistä pisteistä lähdetään laskemaan virhepisteitä, jotka ilmoitetaan tuloslistalla. Jos ratsukot tämän jälkeen ovat tasaväkisiä, ratkaistaan tulos puoluettomasti nopalla. 

KuuRa:n ponikerho

Maanantaisin kello 14 KuuRa järjestää tallin pienimmille kävijöille suunnatun ponikerhon. Ponikerho kokoontuu aina kerhohuoneessa, jossa käydään läpi teoriaa kuten ponirotuja, ponien hoitamista ja erilaisia varusteita. Teorian aikana tarjolla on pientä purtavaa ja mehua tai kaakaota. Teoriaosuuden jälkeen siirrytään ponitallin puolelle ja puuhataan ponien parissa noin puolisen tuntia. Ponikerhossa opetellaan harjaamaan ponia, nostamaan kavioita, letittämään harjaa ja muita tuiki tärkeitä ponitaitoja! Kerhossa voidaan joka toinen kerta varustaa muutama poni talutusratsastusta tai kärryajelua varten.

Ponikerho on avoinna kaikille 4-8-vuotiaille innokaille ponitytöille- ja pojille! Kerhoa vetävät taitavat hoitajamme.

Hoitajat voivat vapaasti hyödyntää ponikerhoa tallivihoissaan. Tarjolla on myös keräilymerkkejä! Ponikerhon vetämiseen osallistuakseen ei tarvitse ilmoittautua erikseen, vaan kerhon ideana on rikastuttaa hoitajien arkea 🙂 
18660 - uPrEiht

Valmennusohjelma

KuuRa järjestää yhteistyössä Stall Lusön valmennustoiminnan kanssa valmennusohjelman kilparatsastuksesta kiinnostuneille nuorille sekä tavoitteellisille tuntiratsastajille ja hoitajille. Ikäraja valmennusohjelmaan on 15 vuotta, yläikärajaa ei ole!

Stall Lusö ja Kuuvuoren Ratsastuskoulu sponsoroivat valituille ratsastajille nimikkoratsut, joilla he pääsevät valmentautumaan ja treenaamaan itsenäisesti. Kilpailut sovitaan yhdessä tiimin kanssa etukäteen, joten pääset itse vaikuttamaan, mihin reissuihin porukalla lähdetään!

 • oma nimikkoratsu
 • oman lajin valmennus kerran kuukaudessa
 • valmentajavierailuja
 • täydentävät valmennukset n. 2-3 kk välein
 • Stall Lusön & KuuRan yhdessä sponsoroimat kisamatkat ovat tiimiläisille ilmaisia! Sis. matkat, majoitus ja yhdessä valittujen kisojen lähtömaksut
 • valmennusten lisäksi kerrytät kokemusta, ratsastusmerkkejä sekä kehityt kohti omia tavoitteitasi

Sponsoriratsukoilta odotetaan jonkinlaista tarinallista aktiivisuutta kauden edetessä, joko valmennuksiin osallistumista valmennuskuittauksin tai päiväkirjamerkinnöin.