Ratsastusalueet

Keskuksen ratsastusmahdollisuudet

Kilpailukeskus

Areenamaneesi

Areenamaneesi on keskuksen keskeisimmällä paikalla kohoava suuri rakennus. Ratsastusalaa on hulppeat 55x110m, joka voidaan tarpeen tullen jakaa kahteen yhtä suureen kenttään, ja arkisin näin usein tehdäänkin työskentelyrauhan saavuttamiseksi valmennusten ym. ollessa käynnissä. Maneesin katsomo vetää 300 henkeä, joten suurtenkin kilpailujen järjestäminen tiloissamme onnistuu mukavasti. Estekalusto on laaja ja moderni, sisältäen niin erilaisia erikoisesteitä kuin kiinteitä maastoesteitäkin. Käytämme joustavaa teknistä pohjaa, joka mahdollistaa suurtenkin esteiden ylittämisen hevoselle mukavasti.

Käytössämme on no shout- sekä videokuvausrannekejärjestelmät.

Areenamaneesin kahvila Capriolétt palvelee arkisin 10-20 sekä viikonloppuisin, pyhinä ja kilpailujen aikaan sovitusti. 

Areenakenttä

Areenakenttä on areenamaneesin kupeessa sijaitseva juostavapohjainen suuri kenttä, jolla niin ikään on kokoa 55x110m. Maneesia vastapäätä kenttää rajaa suuri katsomo. Tuomarintornit ovat katsomosta katsoen oikealla, keskitallin vierellä. Estekalustoon pääsee kätevästi areenamaneesin pikkuovilta.

Koulukenttä

Vuonna 2022 käyttöön otettiin kaksi uutta kenttää: koulukenttä sekä tammikenttä. Koulukenttä on aivan uusi, yläpihalla sijaitseva hieman pienempi ratsastuskenttä. Koulukenttää ei ole aidattu, vaan paikalle tuodaan kouluaitoja tarpeen mukaan. Kentällä on neljä tuomarinkoppia. Yleisöä kertyy usein varsinaisen A-päädyn katsomon lisäksi läheisille kalliolle ihastelemaan kouluratsuja.

Tammikenttä

Tammikenttä on tilan alkuperäisiä kenttiä, vuoden 2022 aikana kunnostettu  esteratsastusta ajatellen. Tammikenttä on hieman syrjempänä, aivan Wiisteen kartanon tammipuiston tuntumassa. Perinteinen kaksirivinen puinen katsomo takaa aidon kisatunnelman!

Ratsastuskoulu

Ratsastuskoulun maneesi & tuntikenttä

Ratsastuskoululla on oma maneesinsa, jonka C-päädyssä on kerhotilat ja tuomarintorni yläkerrassa ja vastakkaisessa päädyssä 3-rivinen katsomo. Ratsastusalaa kiertää valkoinen aita, jonka takana säilytetään esteitä luukuissa. Ulos pääsee katsomon vierestä sekä E-kirjaimen ovista suoraan tuntikentälle. Usein kesäisin tuntilaiset oikaisevatkin maneesin kautta, sillä ovia pidetään kesäaikaan useimmiten avoinna. 

Ratsastusalaa maneesissa on 24x64m, joten koulukilpailuja varten rata rajataan aina kouluaidoilla. Maneesista pääsee suoraan talliin R-kirjaimen paikkeilta. Halli on ilmastoitu ja lämmitetty, joten tunneilla voit aina unohtaa sääolot!

Tuntikenttä sijaitsee maneesin ja tuntihevosten ylätarhojen välissä. Kenttä on hieman pienempi kuin maneesi, ollen ratsastusalaltaan 22×62 metriä. Kenttää rajaa valkoiset aidat, ja estekalustoa säilytetään maneesin puolella. Kentän valokatkaisija löytyy maneesin seinästä. Tuntikentällä ja maneesilla on yhteinen äänentoistojärjestelmä tallikisoja varten, jonka lisäksi käytössämme on opettajien äänihuulia säästävä no shout-järjestelmä.

Tuntilaiset ja hoitajat ovat keksineet oikaista ponilasta tuntikentälle ja maneesille pihaton ja alatarhojen takaa mäkeä ylös. Aikaa toki säästyy, mutta valaistusta oikopolulla ei ole…

Pikkumaneesi

Pikkumaneesi on lähinnä ponituntien käytössä oleva maneesi alapihalla parkkipaikan tuntumassa. Pikkumaneesi on nimensä mukaisesti pieni, vain 20x40m eikä siellä ole erillistä katsomoa. Pikkumaneesissa käytämme kivituhkasekoitetta, joten ponien jalat pitää pestä huolellisesti tuntien päätteeksi! Muina aikoina maneesi on vapaassa käytössä, mutta siellä ei suositella hypättävän esteitä aktiivisesti.

Vanha kenttä

Nimensä mukaisesti vanha kenttä on tilan alkuperäinen ratsastuskenttä, nion 16×32 metrinen merihiekkapohjainen kenttä pikkumaneesin edustalla. Vanhall kentällä järjestetään kesäaikaan ponitunteja ja leirien ohjelmaa, muutoin kenttä on vapaassa käytössä. Kuten pikkumaneesinkin kohdalla, myös vanhalla kentällä ei suositella hypättävän esteitä. Puomi- ja kavalettiharjoitukset sekä pikkuesteet onnistuvat mainiosti. Vanhalla kentällä ei ole katsomoa.

Yksityistalli

Pyörökenttä

Pyörökenttä on tallipihan takana sijaitseva koulutusalue. Pyörökentän halkaisija on n. 25 metriä, ja sen tarkoituksena on tarjota turvallinen paikka niin juoksutukselle kuin maastakäsittelyllekin. Korkea putkiaita mahdollistaa ratsujen koulutuksen myös vapaana. Ratsastaa pyörökentällä ei saa.

Pyörökentän voi varata yksi kerrallaan käyttöönsä korkeintaan 30 min ajaksi.

Harkkakenttä

Harkkakenttä on yksityistallilaisten oma kenttä. Se sijaitsee aivan yksityistallin kupeessa ja tarjoaa rauhallisen treenipaikan sivussa keskuksen ja ratsastuskoulun vilinästä. Kenttä ei ole järin suuri, ja esteitä on vain jokunen. Suosittelemmekin siirtymään areenamaneesille hyppäämään, mikäli suinkin mahdollista. Harkkakentällä on oma estevajansa, jota tarvittaessa voi käyttää myös ”tuomarintornina”.

Keskimaneesi

Keskimaneesi on yksityisratsukkojen sekä alueen siittoloiden käytössä oleva harjoittelumaneesi. Maneesissa ei ole katsomoa, mutta isot peilit ja estekalustoa löytyy. Pohjana merihiekan ja kuidun sekoite.