Ratsastuskoulutoiminta

Tervetuloa ratsastuskoulun toimistoon! Haluaisit siis ratsastustunneille? Istu toki alas, selataan tuntikansiosta sinulle sopiva ryhmä. Millaisista hevosista pidät? Oletko kiinnostunut kouluratsastuksesta, palatko halusta päästä hyppäämään? Meillä onnistuu vaikka molemmat! Erikoisuutemme on kenttäratsastus, mutta kenttätunneille päästäkseen on ensin hallittava perusasiat.

Meillä järjestetään ratsastustunteja ympäri vuoden: opetus jakautuu kevät- ja syyskauteen sekä kesälomaan, jonka aikana opetus tapahtuu leirien ja kurssien muodossa. Tuntikausi pitää sisällään 15-20 ratsastustuntia. Viikottaisilla vakiotunneilla ratsastetaan tasoryhmissä, jotka jaetaan iän mukaan. 16-vuotiaat ja sitä nuoremmat ratsastavat poniryhmissä ja 17-vuotta täyttäneet siirtyvät hevosryhmiin. Opetus poikkeaa hieman ryhmien välillä: junnuryhmissä pidetään silloin tällöin leikkimielisempiä tasapainotunteja, jotka senioreilla tarkoittavat hikisiä istuntatunteja. Toisinaan nuorempi ratsastaja joutuu vaihtamaan hevosryhmään pituutensa vuoksi jo aikaisemmin.

Tule mukaan tunneille!

Alkeiskurssi

Helpoin tapa tulla mukaan Kuuvuoren tunneille on suorittaa alkeiskurssi. Kurssin voi suorittaa ns. perinteisesti tunti tunnilta joko tavallisella alkeiskurssilla tai paluu satulaan-kurssilla, joka soveltuu hyvin jo aiempaa kokemusta omaaville hahmoille. Toki kurssin voi kokeilla suorittaa myös pelkällä kurssikokeella  – varaudu kuitenkin suorittamaan kurssi tunti tunnilta, mikäli hahmosi reputtaa!

Irtotunnit

Ansaitsiko hahmosi ilmaisen tunnin? Jäikö oman ryhmän tunti väliin ja kaipaat suoritusta – rästi irtotunnilla! Haluatko kokeilla ratsastustuntia helposti ja sitoutumatta? Tule irkkarille! Ideana on kirjoittaa vapaasti haluamastaan tunnista mieleisellään tuntiratsulla. Saat normaaliin tapaan ratsastuksenopettajan palautteen ja pisteet. Tarkista tuntiryhmän esittelystä, kuka tunteja opettaa ja mitkä hevoset kyseisen ryhmän tunteja tekevät. Hauskaa ratsastustuntia!

Seuraavalle tasolle?

Ansaitsitko ratsastusmerkin? Haluatko jatkaa ratsastusta seuraavalle tasolle? Täytä tasonousulomake ja odottele että ratsastuksenopettaja lisää sinut uuteen tuntiryhmään! Muista kertoa, jos toivot  pääseväsi esimerkiksi kaverin kanssa samaan ryhmään. Tasoilla voi nousta myös muulloin kuin tuntikauden vaihtuessa, jolloin opettajat usein muistuttelevat ratsastajia.

Tuntiryhmät

Kuuvuorella pyörii viikottaiset tuntiryhmät. Ryhmien tunneille voi osallistua ”irtotuntilaisena” eli satunnaiselle tunnille milloin tahansa kauden aikana tai kurssityyppisesti koko kauden (syys- tai kevätkausi) ajaksi, jolloin hahmosi osallistuu kuvitteellisesti ryhmän jokaiselle tunnille koko kauden ajan. Tunneista 50% pitää suorittaa tarinallisesti sekä saada hyväksytty tulos kurssikokeesta edetäkseen seuraavalle tasolle! Tasoilla voi tietenkin edetä nopeamminkin kuin koko kauden tunteihin käyttäen.

Ratsastustuntien ryhmäkoko on 6 ratsukkoa, ja tunnit kestävät alku-, väli- ja loppukäynteineen 60 minuuttia. Kuuvuoressa ratsastetaan kaksi viikkoa perättäin samoilla ratsuilla, jotta ne ehtivät tulla hieman tutummiksi; usein ratsastajien suusta kuulee kehuja toisen tunnin sujumisesta jo paljon paremmin! Tavoitteena on, että ratsastajat pääsisivät oppimaan mahdollisimman paljon erilaisilta ratsuilta kauden aikana, joten hevosjaoista harvoin joustetaan.

Tunnit ovat jaettu neljään tasoryhmään: helppo (avoin kaikille), perustaso (avoin kaikille), edistynyt sekä haastava taso. Edistyneelle ja haastavalle tasolle voi nousta vain alempien tasojen tunneilla käymällä ja tallipisteitä keräämällä.

Lisäksi tunnit ovat jaettu lajiryhmiin:

  • kouluryhmissä eletään 3 viikon rytmissä, jolloin ensimmäisellä kerralla keskitytään kouluratsastusharjoituksiin, seuraavalla joko maapuomi- tai kavalettiavusteiseen koulutreeniin ja kolmannella viikolla maastoillaan.
  • esteryhmissä yhdellä tunnilla hypätään, seuraavalla vaihtelevasti maapuomit, kavaletit tai kouluratsastus ja kolmannella maasto.
  • yleisryhmissä rytmi on sileä, maapuomi/kavaletti, este ja maasto, eli mennäänkin neljän viikon rytmissä.
  • kenttäryhmissä sileä/puomi, rataeste, maasto ja viimeisenä maastoeste eli 4 viikon rytmi.

Näin kaikki ryhmät pääsevät treenaamaan monipuolisesti. 🙂

Harrastuksen aloittaminen

Kuka tahansa voi aloittaa ratsastuksen Kuuvuorella! Aiemmalla kokemuksella ei ole merkitystä. Voit hypätä mukaan toiselta ratsastuskoululta kokemusta jo hankkineena tai täysin aloittelijana. Pyrimme tarjoamaan mukavan harrastuspaikan niin vasta-alkajille kuin myös riittävästi haastetta tarjoavia tunteja kokeneemmillekin. Tärkeintä on kiinnostus ratsastukseen!

Jos et ole aiemmin osallistunut virtuaalisille ratsastustunneille tai sinulla on taukoa niistä, suosittelemme vahvasti helpolta tasolta löytyvää alkeiskurssia. Alkeiskurssilla tallin tavat ja käytänteet tulevat tutuiksi. Kertaus ei koskaan ole pahitteeksi! Sitä vastoin haastavammilla tunneilla voi olla hankalaa päästä alkuun. Helpolla tasolla asiat pidetään yksinkertaisina ja käsitteet kaikille helposti ymmärrettävinä. Tasojen edetessä tietoa ja käsitteitä tulee jatkuvasti lisää, joten on tärkeää ymmärtää perusteet hyvin ennen tasoilla etenemistä! 🙂

Tuntitarjontamme

Tutustu tuntivalikoimaamme klikkaamalla tunnin nimeä!

klo

MAANANTAI

TIISTAI

KESKIVIIKKO

TORSTAI

PERJANTAI

LAUANTAI

SUNNUNTAI

9-10

  Aamuvirkut kouluvalmennus
RS/IN
  KuuRa Koulu-valmennus
IR/RS/IN
Aamuvirkut este  HAASTAVA
DH

10-11

     Setäryhmä PERUS*
JB
Paluu satulaan
IR

11-12

     Estevalmennus
IR
Kenttä valmennus
IR

12-13

     Maasto  HELPPO*
RK
T A U K O

13-14

 KuuRa Ponikerho*   T A U K OKoulu, poni PERUS
RK

14-15

KuuRa kenttävalmennus
DH/IR
Alkeiskurssi
IR
   Yleis, poni EDISTYNYT
RK
Koulu, poni EDISTYNYT
RK

15-16

T A U K OEste, hevoset PERUS
HK
 Koulu, poni HELPPO
RK
Este, hevoset HELPPO
Yleis, poni HAASTAVA
RK
Hoitajaratsastus*

16-17

Alkeisestekurssi
IR
Yleis, hevoset HAASTAVA
HK
 Yleis, hevoset EDISTYNYT
JB
Este, poni PERUS
RK
  

17-18

Este, poni
HELPPO
RK
Koulu, hevoset HAASTAVA
HK
Este, hevoset HAASTAVA
Yleis, hevoset HELPPO
JB
Yleis, poni HELPPO
RK
  

18-19

Yleis, poni
PERUS
RK
Este, hevoset EDISTYNYT
Este, poni HAASTAVA
Koulu, hevoset HELPPO
JB
Koulu, poni HAASTAVA
RK
  

19-20

Koulu, hevoset PERUS
HK
Estevalmennus
Este, poni EDISTYNYT
RK/JÅ
Yleis, hevoset PERUS
JB
Koulu-valmennus
IR
  

20-21

Koulu, hevoset EDISTYNYT
HK
 Tätiryhmä
PERUS*
HK
KuuRa Estevalmennus
IR/JÅ/DH
Hoitajaratsastus  
        
 Yleis: sileä, puomi, este, maasto-viikot Koulu: koulu, puomi/kavaletti, maasto-viikot Este: este, puomi/kavaletti/koulu, maastoeste-viikot Kenttä: sileä/puomi, rataeste, maasto, maastoeste
IR=Inkku RaineRK=Reetta KallioRS=Regina SolbackaDH=Daniel Hadvala
JB=Jarno BäckHK=Heidi Kangas=Jonas ÅbergIN=Isabella Nygrén
    
Hinnasto
(kuvitteellinen)
  
Irtotunti 43v€Este/maastolisä +3,5v€Kausi 730v€Toinen viikkotunti (kausi) 285v€
Alkeiskurssi 360v€Valmennus 64,50v€Este/kenttäkausi 860v€Toinen viikkotunti
 (este/kenttä) 350v€
KuuRa:n jäsenet -10%   
Huom! Ei kahta este/kenttäviikkotuntia, toisen ryhmistä oltava joko yleis- tai kouluryhmä. 
* Tunnille voi osallistua irtona, mutta tästä ei tehdä varsinaista ryhmää ELLEI erikseen pyydetä