Lusö Geryon, ”Jerry” KV-II, 2 star prospect
Syntymäaika, ikä 27.09.2021, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Rotu, sukupuoli Suomalainen puoliverinen, ori
Omistaja Inkku R. (VRL-14959)
Väri, säkäkorkeus Tummanruunikko, 170cm
Kasvattaja Inkku R. (VRL-14959)
Koulutustaso ko Prix St George, re 80cm
Rekisterinumero VH22-031-0045 | VLN-
Kilpaillut porrastetuissa, katso pistetilanne VH-sivulta. Tarjolla jalostukseen 4-vuotta täytettyään, kyselyt vratsastuskoulu@gmail.com!

 


© Hämelschenburg

Historiaa: Soile oli ollut omistuksessani jo jonkin aikaa, kun aloin ihan tosissani katsella sille oria. Tehtävä osoittautui luultua hankalammaksi, sillä Soilen suku vilisi toinen toistaan upeampia Oldfinion-hevosia. Jalostukseen tarjottujen oldenburgien sukutauluja selaillessani ongelma kulminoitui kasvattajien vähyyteen. Olin jo kertaalleen luopunut toivosta omasta kouluvarsasta, kun tuttu sattui vinkkaamaan Halluharjan orikatalogista. Olin pyörtyä silkasta onnesta! Halluharjalta kun oli ennenkin löytynyt nimiä, jotka eivät vilisseet jatkuvasti vastaan. Erisukuisten fanina pirautin oitis tilalle, sillä olin kiinnittänyt huomioni erääseen oriin. Wincare’s Nemesis. Sukutaulutarkistuksen jälkeen totesin, että mikäli heille vain sopi, tässä olisi meikäläisen kouluvarsaprojektin isä. Niin sai alkunsa Jerry, Raineen perheen ensimmäinen oikea kouluvarsa.

Suku

Voihan jumalan pyssyt sentään. Luuliko joku, että projekti nimeltä ”kenttäratsastajalle kouluvarsa” olisi helppo? Ehei! Jerry osoittaa joka päivä realiteetit, olkoonkin kuinka hienosta suvusta tahansa. En tiedä mistä Jerry on säikkyytensä perinyt, mutta se on maitovarsasta lähtien säikkynyt ties mitä aidantolppia. Mikään luokan etevin oppilas tämä ei toden totta ole, sen kanssa saa samat jutut käydä joka päivä läpi. Kuin löisi päätä seinään ja yrittäisi opettaa kamelille käytöstapoja! Liekö olisi helpompaa… Jerryä kuvaa parhaiten sanat pöljä, uppiniskainen ja kovakuorinen. Jokaikinen päivä on kuin päiväni murmelina, Jerryn kanssa aloitetaan siitä mikä on loimi ja mitä riimulla tehdään. Onko tämä jotakin syötävää? Toisinaan sitä miettii, että tekee hommia alzheimerpotilaan kanssa, toisinaan toteaa nuorten oripoikien olevan vaan vähän ”no kyllä te tiiätte, semmosia.” Että kyllä se siitä! Niinä hetkinä, kun pikkumies sotkeentuu omiin jalkoihinsa kun talliin taluttaessa unohtui tutkailemaan omiaan, voi vain miettiä mihin oikein on lusikkansa tunkenut. Jerry on ehkä maailman kömpelöin hevonen, ja onkin maailman kahdeksas ihme ettei se ole satuttanut itseään sen pahemmin tarhassa rymytessään. Jerry tarhaakin ruunaporukassa, sillä yksinään se lähinnä terminoi koko tarhan, loimet ja kaiken eteensä sattuneen.

Ratsuna Jerry on vasta aivan alkutaipaleella, mutta kovaa työtä sen kanssa on tehty, usko huviksesi. Jerryn vahvuuksia ratsuna ovat sen voimakkuus ja kokoamiskyky – ja siihenpä ne sitten jäävätkin. Voimakkuudesta on myös haittaa, sillä huonoina päivinä Jerry kadottaa vähäisenkin kuuliaisuuteensa kankkulan kaivoon ja painaa ohjaa vasten kuin viimeistä päivää. Huonoimpina hetkinään Jerry on todella raskas edestä, ei kuuntele yhtään ja keskittyy vain maneesin nurkkien vihreisiin miehiin. Toisaalta, niinä päivinä tietää pikkuorin kapasiteetin olevan loppuun kulutettu, ja silloin on parempi vaan suunnata maastoon. Jerry nauttii hurjasti vapaassa muodossa laukkailusta niittykentällä, eikä ihme kyllä yhtään hätkähdä meren rannalla laukkaamistakaan. Kuntoa pikkumieheltä kyllä löytyykin.

Loistokkailla askellajeilla Jerryä ei ole pilattu. Sillä on varsin keskinkertainen laukka ja käynti, mutta ravi sillä on aivan kammottava. Laukkaa saa parhaiten työstettyä juuri maastolaukkojen jäljiltä, kun lihakset ovat kunnolla lämmenneet ja Jerryn mieli kirkas. Toistaiseksi ravissa on aivan mahdotonta istua alhaalla harjoitusravissa, ja sitä työstetään pienissä erissä. Jerry vastaa apuihin yllättävän näppärästi, mutta monimutkaiset pyynnöt ja ristiriitaiset avut kostautuvat äkkiä.

Esteitä Jerryllä hypätään lähinnä jumpan ja mielenvirkistyksen nimissä. Sillä on ihan mukiinmenevä hyppytekniikka, joskin ratsastaja saa tehdä eniten töitä puomien kannattimilla pysymisen eteen; luontainen imu ruunikolta tuntuu puuttuvan tyystin. Ja onhan Jerry ketterä kuin norsunpoikanen!

Suku

i. Wincare’s Nemesis
trak rn 170cm
ii. VIR MVA Ch Gobrian
trak trn 17cm
KRJ-I
iii. Robik O’ Polo
trak rn 169cm
KRJ-II
iie. Goetia PB
trak rn 163cm
ie. VIR MVA Ch Kingston Naomi
trak m 171cm
KRJ-I
iei. Golden Toucan
trak prn 168cm
iee. Nazaréth
trak rt 173cm
e. Oldfinion Soiree
old rn 170cm
2 star prospect
ei. Oldfinion Sothis
old prn 176cm
eii. Rothkeller’s Cory
old m 169cm
eie. Oldsfell’s Ariette
old rt 169cm
ee. Oldfinion Schneidig
old rt 167cm
KTK-II, KRJ-I, KV-II, YLA2
eei. VIR MVA Ch Oldfinion Wundervoll
old rn 175cm
KTK-II, KV-II, KRJ-II
KVJ A-Premium
eee. VIR MVA Ch Spectrum Wolf
old rt 166cm
KTK-III, KV-III
KRJ-II, KVJ AB

Muita palkittuja sukulaisia

iiiii. Richbourg KRJ-II 
iiiie. Liaison Amoureuse KRJ-III 
iiei. Constantine WL KRJ I, YLA2, VIR MVA Ch
iieii. Captain Morgan KRJ II, YLA2
iieie. VIR MVA Ch Vlotheid Soléin KRJ II, YLA2
iieei. VIR MVA Ch Bad Apples KRJ II
iieee. VIR MVA Ch Phantome KRJ II, YLA2
ieii. 8r Golden Skans KRJ I, KTK II
ieiii. VIR MVA Ch  Oroaq KTK II
ieiie. VIR MVA Ch AN Elfenbein KTK III
ieie. VIR MVA Ch Columba HRW ERJ I, YLA2, KTK III
ieei. Nicotinecall PB KRJ I, YLA2
ieeii. Craven GER KRJ I, YLA2
ieeie. Before The Bleeding Sun KRJ II, YLA2
ieeee. Norberte GER Ch, KRJ II, KTK II
eiii. Sirius KRJ-II, YLA2
eiei. Dontare KRJ-I
eiee. Schöne Amelie KRJ-II, ERJ-III
eeii. VIR MVA Ch Glänzend KTK-II, KV-III
eeie. VIR MVA Ch Ottavia KTK-III, KV-III
eeei. Spectre KTK-I, KRJ-I

Jälkeläiset

rotu-o/t. Nimi palkinnot (s. 00.2023, i/e. om..)

Tulokset

KV-II (39.000p), KV
20.02.2022, LXX. Helmikuun tilaisuus 2022
Rakenne: 5, Laukka: 3, Ravi: 5, Käynti: 3, Ratsastettavuus: 1, Lisäpisteet: 9, Suku: 13, Yhteensä: 39p. Luokkavoittaja II & paras puoliverinen 4-vuotiaiden luokassa

Päiväkirja & valmennukset

10.02.2022 – Huh huh!
Jos väittäisin, että projekti ”kenttäratsastajalle kouluvarsa” olisi missään kohdassa ollut helppo, valehtelisin ihan 10-0 päin naamaa. En kuitenkaan sellaista harrasta, rehellisyys maan perii ja mitä näitä nyt on. Jos koskaan ajattelinkaan homman olevan kiva pikku haaste ja juuri sopiva projekti kenttäkausien väliin, on Jerry todistanut olleeni vain rahtusen verran oikeassa. Tekemistä kyllä piisaa, ei siinä! Mutta kun samalla viikolla yrität takoa nuoren pojankoltiaisen päähän samoja juttuja viidettä kertaa, on olo kuin turhautuneella yliuteliaan taaperon vanhemmalla. ÄLÄ MENE SINNE! EI NÄIN! YRITÄ NYT EDES! KYLLÄ SÄ OSAAT! Kaikki takuulla tietävät tähän mennessä pysyä kaukana maneesilta, kun ilmassa leijailee tuhat ja yksi epätoivoista käskyä. Niin, ja harjoiteltava juttu oli pohkeenväistö… Että silleen. No, jos nyt jotain positiivista, niin oman valmentajani Reginan sanoin, tämän jälkeen sä osaat kouluttaa mistä tahansa kamelista ihan katu-uskottavan kouluratsun.