Ella saapui Kuuvuoreen tallin aloittaessa toimintansa. Kuollut 5.12.2023 varsomiseen.

Ella on vikkelä ja kekseliäs poninkoltiainen, joka avaa solmut ja metsästää hoitajan taskusta namit tai paremman puutteessa vaikka puhelimen. Ella osaa tempun jos toisenkin, ja sen hoitajien pitää aina olla yhtä askelta jekuttajaa edellä! Usein juuri Ellan hoitajilta pyydetäänkin apua, he tietävät aina kaikki niksit niin tarhasta pyydystämiseen kuin kuolaimien suuhun huijaamiseen.

Ratsuna Ella on melkoinen kaahottaja, jos sen antaa mennä omia teitään. Ja niitähän Ellalla riittää! Se tuntuu alkuun melko itsepäiseltä ja haluttomalta yhteistyöhön, poni mieluummin vain porskuttaisi eteenpäin. Ella on niitä poneja, jotka tylsistyessään mukasäikkyvät kaikkea mahdollista ja pörisevät vaikka omille pieruilleen.

Ella reagoi herkästi ratsastajan ylimääräiseen heiluntaan ja tulkitsee etenkin alkutunnista aivan kaiken eteenvievinä apuina. Kun avut saa läpi, kuoriutuu Ellasta varsin nöyrä kouluponi. Ellala on varsin keskinkertaiset askellajit, jotka eivät ole sieltä mukavimmasta saati näyttävimmästä päästä.

Ella on pohjimmiltaan esteponi ja hyppää pelottomasti mitä tahansa nokan eteen keksiikään laittaa, oltiin sitten kotona, maastoesteradalla tai kilpailuissa.

Maastossa Ella on peloton, joskin vauhtia riittää joskus turhankin paljon.

Vieraat paikat, matkustaminen tai kisapaikat eivät juuri konkariponin mieltä hetkauta. Ella on tottunut matkaaja ja hirnahtaa kerran saapuessaan paikalle, jonka jälkeen tasaantuu ja keskittyy omaan häsäämiseensä.

HOITAJALLE

♥ Hiero tuntien jälkeen linimenttiä lapoihin
♥ Pyydä tarvittaessa apua!
♥ Klipataan! Muista pukea villaloimi muiden loimien alle klippauksen jälkeen

RATSASTAJALLE

♥ Estesatula
Sileän/puomitunneille: ei suojia
Muille tunneille: jännesuojat etujalkoihin, martingaalit
♥ Pidä maneesimatkan ja verkan ajan fleeceloimea viileälläkin kelillä