​Rhyddwycke Brynn

Rhyddwycke Brynn

NIMI
Rotu ja sukupuoli:
Väri ja merkit:
Säkäkorkeus:
Syntynyt, ikä:
Kasvattaja:
Omistaja:
Rek.Nro.:
Yleisratsu:

Rhyddwycke Brynn
Welsh D, ori
Tummanruunikko, läsi, vtj sukat
151cm
21.02.2021, 5v.
Rhyddwycke Welsh Ponies (evm)
Reetta Kallio (Inkku R. VRL-14959)
VH22-026-0052
Helppo A, re 90cm, me 80cm

 3 Star Prospect

Rhyddwycke Brynn oli kerta kaikkiaan hyvä hevonen, tai no, poni. Siinä ei meinannut olla mitään moitittavaa, muttei myöskään mitään aivan tajuttoman erikoisen upeaa. Se vaan oli hyvä. En mä siitä ensin edes kiinnostunut, se vaan ei sytyttänyt. Mikä viisvuotias ori oli muka niin kiltti ja hyväkäytöksinen, ettei edes vähän nykinyt narua, tanssahdellut tai temponut? Yrittiköhän edes syödä narua, muistan miettineeni. Pahuksen tylsä eläin, siitä mä olin varma. Mutta jestas miten komea! Mä en pitänyt siitä koeratsastuksen perusteella (koska, no, se oli yksinkertaisesti tylsä eläin) mutta jotenkin huomasin ilta toisensa perään kuolaavani sen kuvia netistä. Ja niinpä mä soitin sen kasvattajalle, sittenkin…

”Muista kehua, jos se pukittaa!”

 

Jumankekka voi poni olla tylsän hyvä. Ryyniksi nimetty ori on juuri niin tylsä kuin kauraryyneistä tehty harmaa puuro harmaana aamuna voi olla. Se ei säväytä, se ei sytytä, se ei tee mitään tuhmaa. Se ei pahus soikoon varmaan osaa edes keulia! No, toisaalta sen voi aivan hyvillä mielin laittaa samaan tarhaan ruunien kanssa, varmaan tammalaumassakin se katselisi hyvän  matkan päästä vähän anteeksi pyydellen. Ehkä juuri se varovaisuus ja sisäänpäinkääntyneisyys oli niitä, jotka työnsivät mut aluksi pois ponin luota. Mä olen kuitenkin tottunut vauhdikkaisiin, vähän riiviömäisiin poneihin, ja Ryyni on kuin brittiläinen herrasmies tweed-puvussaan.

Tai no, niinhän me luultiin. Kun Ryyni oli hetken meillä asustellut, siitä kuoriutui aivan toinen puoli. Hoitaessa se ei ollutkaan niin kiltti herranenkeli kuin kasvattaja oli antanut olettaa. Ryyni ei yksinkertaisesti tottele karsinassa, ei mitään eikä ketään. Ruunikko irrottautuu riimusta hankaamalla niskaansa seinään tai oveen, osaa avata solmut ja kävelee vapauteen vaikka ihmisen läpi. Taluttaessa se ohittelee, kävelee varpaille ja ottaa hatkat – siis tallissa. Ulkona ei mitään, mutta tallin ovista se toisinaan saattaa kieltäytyä tyystin kulkemasta. Mun oli ihan pakko kysyä tästä oudosta käytöksestä kasvattajalta, mutta se meni vaan hiljaiseksi ja mutisi jotain ”no, siinä kävi semmonen pikku… mutta ei siitä sen”- tuut tuut tuut. Jaaha. En siis ollutkaan ostanut maailman tylsintä eläintä, jippii!

Kun selkään pääsee, voi todeta Ryynin olevan sitten kuitenkin lempinimensä arvoinen tylsimys. Sen kanssa kaikki vaan on helppoa! Tai no, ei sentään ihan kaikki, Ryynillä nimittäin on melko kamalat ravi- ja laukka-askeleet. Ori kauhoo kyllä komeasti menemään, mutta rentouden ja rehellisen etenemisen eteen saa tehdä aika tavalla töitä. Ryyni ei helpolla kantaisi selän läpi vaan hakeutuu kuolaimen taakse ja notkoselkäiseksi kauhojaksi. Kestävyyttä oriilla on vielä melko vähän, joten se väsyy äkkiä rehellisessä muodossa työskentelyyn.

Esteillä Ryyni on kovin rehellinen suorittaja. Se ei pahemmin innostu (sääli!) vaan pikemminkin odottelee korvat pyörien, saako mennä ja mitä tehdään. Eipä ole kerta taikka kaksi kun valmentaja huutaa kentän laidalta, että kehu sitä pukittamisesta, että edes vähän innostuisi reppana! Erikoisen korkea-askelisen laukan vuoksi Ryynin ponnu meinaa loppua kesken, etenkin haastavammilla tehtävillä. Sinänsä voimaa ja tekniikkaa ruunikolta kyllä löytyy, mutta ihmeisiin ne eivät riitä ilman rehellistä pyörivää laukkaa. Monesti estetreenit Ryynin kanssa kannattaakin aloittaa menemällä reipasta laukkaa kentän ympäri kunnes askel alkaa kuin itsestään venyä.

Suku & jälkeläiset

i. Rhyddwycke Brothos

wD mrn 153cm

ii. Haddaffyn Chialeric
 wD m 144cm
iii. Haddafyn Gautrec
wD m 154cm
iie. Maison Mrelle
wD mrn 142cm
ie. Rhydelion Berta
wD rn 150cm
iei. Dandelion
wD prn 149cm
iee. Rhydelion Gwynedd
wD rt 149cm

e. Rhegrydd Yr Deifr

wD vrn 147cm

ei. Arfderydd Yr Dei
wD vrn 148cm
eii. Yrrion II
wD rn 146cm
eie. Haddaffyn Deinty
wD vrn 145cm
ee. Rhegrydd Winona
wD trn 146cm
eei. Nairwedn Elf Gàrraidh
wD m 150cm
eee. Wilfrwydd Maoim Sneachda
wD trn 145cm
rotu-o/t. Nimi e. Nimi om.: Kuuvuoren Ratsastuskeskus vOy

Tuontisuku. Tarjolla jalostukseen tuontisukuisille tammoille welsh- ja ratsuponijalostukseen.
✗ ravi ✗ kestävyys ✗ kuuliaisuus
✔ voimakas ✔ käynti ✔ ratsastettavuus

Ryynin isä on saman kasvattajan helmi, Rhyddwycke Brothos, komeankokoinen 153 senttinen mustanruunikko welsh cob-ori. Borthoksen tuntevat kaikki alan ihmiset, paitsi häikäisevän meriittilistansa myös korrektin rakenteensa ansiosta. Brothoksella on voimakkaat piirteet muttei liian notkolle painunut selkä, joka tekee siitä myös mainion kouluratsun. Ori onkin pärjännyt jalostuksen ohella hienosti myös kouluratsastuksen puolella, voittaen muun muassa alueensa cup-mestaruuksia vuosi toisensa perään.

Ryynin emä Rhegrydd Yr Deifr oli kaunispiirteinen vaaleanruunikko cobtamma. 147-senttinen tamma kilpaili päälajinaan esteratsastus, sijoittuen kansallisen tason poniluokissa hyvällä menestyksellä. Läsipäistä tammaa usein kuvailtiinkin helpoksi, yhteistyönhaluiseksi ja kilpailuhenkiseksi. Esteuran jälkeen tamma siirtyi siitoskäyttöön, jossa sen toivottiin periyttävän kaunista vaaleanruunikkoa väritystään. Yksikään tamman kuudesta jälkeläisestä ei kuitenkaan väriä harmi kyllä perinyt, mutta isot läsit kaikilla kyllä on.

 

Kilpailutulokset

Kilpailee este- ja kouluratsastuksessa Reetta Kallion ratsastamana.

00.00.2022 | Paikka | KRJ Luokka | Ratsastaja | tulos

00.00.2022 | Paikka | ERJ Luokka | Ratsastaja | tulos

5-vuotiskausi

00.00.2022 | Paikka | KRJ Luokka | Ratsastaja | tulos

Menestys

RMP Ensiarvostelussa 967p., 3 Star Prospect


Päiväkirja

Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän. Päikkymerkintä tulis tähän.

Varusteet